Werkwijze & tarieF

WERKWIJZE

Ik ben opgeleid tot Psychodynamisch Coach. Dat wil zeggen dat ik een meerdere technieken combineer om de psyche in beweging te krijgen.  

Ik beschik over een grote schatkist vol beproefde psychologische methodieken. Ik kan ze op mijn intuïtie inzetten - en het is altijd maatwerk, want ieder kind is uniek. 

Ik maak gebruik van de volgende methodes: Positieve Psychologie, Voice Dialogue (delenwerk), de Coachee!methode, Familieopstellingen, de Zandkastelenmethode voor scheidingen, Angerwork of geleide meditaties/visualisaties. Verder gaan we vooral veel tekenen, knutselen en schilderen- of soms gewoon met de hond lopen.

Het resultaat is dat je kind mentaal krachtiger en weerbaarder wordt, meer zelfvertrouwen krijgt en lekkerder in zijn vel gaat zitten. Angsten worden minder of verdwijnen. Verdriet of pijn wordt erkend en verwerkt. 

TARIEVen

- Telefonische intake met ouders: gratis
- Eerste gesprek ouders + kind = EUR 57,- incl BTW
- Opvolgende sessies (alleen met kind) kosten  EUR  85,- incl BTW en alle materialen. 

Een coachingstraject duurt gemiddeld 5 sessies. Een sessie duurt 1-1,5 uur

Kindercoaching wordt in principe niet vergoed door de zorgverzekeringen, maar kan wel worden betaald soms uit een Persoonsgebonden budget. 

EVALUATIE

Ik koppel aan het eind van een traject mijn algemene bevindingen terug aan de ouders, maar details over de gesprekken deel ik alleen na goedkeuring van het kind (met uitzondering als ik me ernstig zorgen maak over de veiligheid van het kind).  Deze geheimhouding leg ik in de intake aan het kind goed uit- en is nodig voor de vertrouwensband.

Als een kind beter af is bij een ander soort hulpverlener of specialisme, dan zal ik daar altijd eerlijk over zijn en doorverwijzen.